21 Aralık 2013 Cumartesi

KAYMAKLI HAVUC TATLISI
(Tarif  from Cheff Kerem Yahya GÖRGEL)



Havuç : 2 adet
Toz şeker : 150 gr
Tarçın : 10 gr
Karabiber : 3 gr
Soğuk su : Yarım su bardağı
Manda kaymağı : 200 gr
Bal veya maple sirop : 1 yemek kaşığı
Krema : 60 gr

Havuçlar soyulup rendelenir sonra  castrol tavada şeker,tarçın,karabiber  ile şeker karamelize olana kadar sotelenir aralarda yarım bardak suyu ara ara ilave edilir.
Havuç’a şekeri yedirdikten sonra format (silindir çelik kalıblar) ile 3 cm kalınlığında 2 adet silindir yapınız ve +4 derecede 30 dakika bekletin.
Havuçlar dinlenmeye alındıktan sonra kaymak ve bal çırpılır krem şanti kıvamına geldikten sonra yine format ile 3 cm kalınlığında silindir yapılır ve -12 ile -18 derecelik dolapta 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Sunum tabağınızı çikolatalı soğuk jölelerle zengin ve şık sunum yapabilirsiniz.
Dinlendirdiğiniz havuçların arasına kaymak karsımını koyarak farklı bir tatlar ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder